کبد چرب (reviL yttaF)
تراکم چربى در کبد یکى دیگر از بیمارى هایى است که در اثر ایجاد اختلالات ویژه اى در
کبد شرایط را براى
سیروز کبدى و
سرطان کبد آماده مى سازد.
در ایجاد
کبد چرب، مصرف داروهاى شیمیائى بخصوص در سطح افراطى آن نقش دارد.
پرخورى، چاقى افراطى مصرف الکل و کورتیکوستروئیدها و برخى که ایجاد گرانولوم کبدى مى کنند عبارتند از الوپورینول، فنیل بوتازون، فنى توئین از دیگر علل ایجاد
کبد چرب است.
درمان ها:
۱٫
حجامت عمومی بین دو کتف که پشت کبد است و می تواند کبد را تقویت کند. البته حتما قبل از حجامت
داروی مسهل(۳ قاشق غذاخوری گل سرخ در یک کاسه بزرگ ماست ۳ ساعت خیسانده بعد کمی آب و نان در آن ریخته و ۱۲ ساعت قبل از حجامت خورده شود و تا موقع حجامت هم غذاهای سبکی از قبیل سوپ و مایعات مصرف شود) خورده شود یا قبل از حجامت اناری بخورید و بعد از حجامت هم انار دیگری خورده شود.
۲٫هر روز ۴ تا ۵ لیوان
عرق کاسنی و شاهتره(کاسنی دو برابر شاهتره باشد) میل شود. ۲ لیوان آن اگر نیم ساعت قبل از ناشتا خورده شود بسیار بهتر است.
۳٫
سکنجبین مخصوص تنظیم کننده کبد و پاک کننده چربی آن:
سرد مزاج ها: ۱ کیلو عسل طبیعی + نیم لیتر سرکه سیب طبیعی + یک لیتر مخلوطی از کاسنی و شاهتره با اندازه ذکر شده در نکته قبل را با هم مخلوط کرده و صبح و عصر بعد از غذا یک استکان از این سکنجبین را با کمی آب مخلوط کرده و میل کنید.
گرم مزاج ها: نیم کیلو عسل طبیعی + یک لیتر سرکه سیب طبیعی + یک و نیم لیتر(۶ لیوان) مخلوطی از کاسنی و شاهتره با اندازه ذکر شده در نکته قبل را با هم مخلوط کرده و صبح و عصر بعد از غذا یک استکان از این سکنجبین را با کمی آب مخلوط کرده و میل کنید.
سرد مزاج = کسانی که بیشتر سردشان می شود.
گرم مزاج = کسانی هستند که بیشتر گرمشان می شود و عرق می کنند.
صادق عطار