در این مقاله می خوانید:
۱-نامهای سنتی، انگلیسی و علمی آلبالو
۲-طبیعت آلبالو و گیلاس و ضررهای مصرف و طرز اصلاح ضررهای آنها
۳-خواص آلبالو و گیلاس
۴-روش ساخت ماسک زیبایی
۵-ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آلبالو
۶-بهترین زمان مصرف آلبالو و گیلاس و ضررهای مصرف نابجای آنها
۷-درمان ویژه سنگ کلیه و مثانه با دم گیلاس و آلبالو

در طب سنتی مرا "قراصیای تُرش" و به عربی مرا "حب الملوک" و به انگلیسی مرا "Griotte" می نامند و نام علمی من Prunus CerasusL.


من دارای طبیعتی سرد و خشک هستم پس برای گرم مزاج ها بسیار مفیدم ولی سرد مزاج ها باید مرا با ادویه گرم مثل زعفران یا عسل بخورند یا قبل یا بعد از من غذاهای گرم و خشک بخورند اما مربای من چون دارای شکر هست طبیعتی معتدل دارد.

نوع شیرین من که "گیلاس" نام دارد گرم و تر است پس برای سرد مزاج ها خوب است.

من و برادرم گیلاس دارای ویتامین های A,B,C,Dو مواد معدنی منیزیم، کلسیم و آهن زیاد و کمی سدیم،پتاسیم، رُوی و فسفریم.

خواص و کاربرد
آیا می دانید برادرم گیلاس یکی از بهترین ماسک های زیبایی صورت است!؟ با مالیدن گوشت گیلاس خراسانی(گیلاس درشت) به صورت به زیبایی و لطافت پوست خود کمک کرده اید.

مدت ماسک گیلاس یک تا سه ساعت می باشد و بعد صورت را بشوئید.

شربت آلبالو و مربای آلبالو در تقویت کبد و مبارزه با صفرا و تلخی دهان نقش مهمی دارد و هم غذاست و هم دوا و هم تنها مربای شیرینی است که شکرک نمی زند چون ترشیِ طبیعی دارد و نیازی به سرکه یا جوهر لیمو ندارد.

برای مبتلایان به نقرس، روماتیسم، درد مفاصل، و تصلب شرائین(سفت شدن رگ ها) میوه مفیدی هستم.
 

برای خورد کردن سنگ کلیه و مثانه می توانید:
می توانید مغز هسته آلبالو و گیلاس را کوبیده و یک دهم وزن آن رازیانه به آن اضافه کرده و برای خوردن کردن سنگ کلیه، مثانه، التیام زخمهای مجرای ادرار و سوزش ادرار از من استفاده کنید.

بهترین زمان مصرف آلبالو قبل و بعد از غذاست اما برادرم گیلاس را فقط می توانید قبل از غذا استفاده کنید که با این کار احساس سیری کرده و به کاهش وزن کمک می کند ولی اگر بعد از غذا گیلاس بخورید بسیار ضرر کرده اید و نه تنها به لاغر شدن شما کمک نمی کند بلکه غذا را ترش کرده و معده را ضعیف می کند و مانع هضم غذا می شود.

ادرار آور هستم و شربت من و گیلاس برای کاهش تب و مبتلایان به ناراحتی های کبدی، و رم های مزمن روده و معده تجویز می شوم.

عطش را تسکین می دهم و شدت حرارت خون، صفراء، تشنگی، دل بهم خورده گی، قی صفراوی و اسهال را تسکین می دهم و به طور خلاصه مقوی معده و کبد گرم هستم.

عصاره برادرم گیلاس یک ضد باکتری قوی و سلاح خوبی در مقابل فساد دندان و کِرم خوردگی است و تا ۸۹% فعالیت آنزیم های عامل کرم خوردگی را متوقف می کند.

منابع:
معارف گیاهی- حسین میر حیدر- دفتر نشر معارف اسلامی- جلد ۲ صفحه ۱۹
زبان خوراک ها- دکتر غیاث الدین جزایری- جلد ۱
نجات از مرگ مصنوعی- مرحوم سقا باشی
درمان با گیاه- دکتر صمصام شریعت
خواص میوه ها و سبزی ها-ترجمه قره گوزلو

Overall rating